Нарния–приключението продължава с “Плаването на Разсъмване”– (комплект от три трейлъра)

by Влади Неколов

Премиерата е на 10 декември и ще издуха главите на многобройните фенове на поредицата. Може би има много хора, които си мислят, че Нарния е само за деца, но не са прави (поне не изцяло) – всеки има нужда от една добре разказана приказка понякога. А тази е и просто мноого зарибяваща. Като добавиш и толкова много таланти, които са се включили, просто не заслужава да се подмине.

Интересно: Третата част на “Narnia” премина под опеката на FOX, след като компанията, направила предишните две – Disney й обърна гръб “поради финансови и логистични причини”.

Отдавна всепризнатата за шедьовър поредица на Клайв Луис, се екранизира от 2005, като това ще е третият филм.

В Нарния се завръщат Едмънт и Луси Певъсни, само че този път са заедно с “досадният си братовчед” Юрис Скръб. Т

Фантастичният свят им е приготвил поредната изненада – както никога до сега, приключенията им няма да са на сушата, а на корабът “Разсъмване”, запътил се към края на света.

Принц Каспиян отново участва и е на борда на “Разсъмване”. Мистериозната мисия “До Самотните острови и отвъд” ги изправя срещу всякакви караконджули, от рода на Дъфълпъди (митически същества с 1 крак… гадост), зловещи търговци на роби, изреваващи дракони и водни хуманоиди.

Ето ги и трейлърите:

№1

 

№2

 

№3

Можете да забележите, че, на моменти, CGI-то идва малко в повече и все едно гледаш игра – а не филм – но Майкъл Аптид е намерил решение и за това – използвал е похвата “движещата се камера”, чийто резултат е впечатлението за документален филм. Много добре се е получило.

И понеже никъде в предишните редове не можах да вмъкна смислово това, а то според мен е много важно, ще го напиша тук – МУЗИКАТА – тя е повече от половината от изживяването, когато гледаш филм от тази поредица. Не може да не сте чували епическата тема “The Battle” на Хари Грегсън-Уилиямс (хайде де, чува ли сте я – тааа, та та тааааа, та та та та та та та Open-mouthed smile). Този път, щафетата поема Дейвид Арнолд и като гледам трейлъра, май не се е справил много зле.

Надявам се да съм ви подострил апетита за 3D приключението (ааа, май забравих да кажа по-рано, че ще е на 3D. Разочарование ли долавям? Open-mouthed smile ). Все още имате време да изгледате предишните части (ако не сте, де 🙂 ), за да сте в час.

“Нарния е магия. А кой не обича магията? “ пише едно американско списание. И са прави Winking smile