На 26 януари музиката на Джон Уилямс в зала “България”

by Влади Неколов

JohnWilliams

Току-що разбрах една наистина прекрасна новина. В рамките на поредицата "Музиката на Америка” – чиито основен медиен партньор ще бъде Българската национална телевизия, а организатори – Кантус фирмус и фондация "Америка за България" – ще можете да се насладите на изключителната музика на най-великия жив филмов (и може би изобщо) композитор.

Джон Уилямс е носител на 5 Оскара, 21 награди Грами и безброй други отличия. Считан е за най-успешния филмов композитор на всички времена и човекът, спечелил най-много пари от музиката си за киното.

Диригент на концертът ще бъде друг известен оркестратор – Филип Клайн. Маестрото – при все че е само на 25 години – е работил по “Странния случай с Бенджамин Бътън” и игрите “Уор крафт” и “Стар крафт 2”.

Съветвам ви да се насладите на невероятната музика на един титан и изключително много съжалявам, че аз лично няма да успея. Ако сте фен на работата му и на филми като “Хари Потър”, “Междузвездни войни” и продукциите на Спилбърг, няма да искате да го пропуснете.