Оскарите 2011 – по-интерактивни от всякога

by Влади Неколов

На oscar.go.com ще станете режисьори на червения килим

00015297

27 февруари. На церемония в Kodak Theatre ще бъдат раздадени за осемдесет и трети път наградите на американската академия за изкуства и науки в киното. “Оскар” е най-разпознаваемата марка, стане ли дума за седмото изкуство и церемонията, на която наградите се раздават, е чакана с огромен интерес от всички – и от истинските, и от тези, които се сещат, че са киномани само по определени поводи.

На 25 януари пък ще бъдат разкрити част от номинациите (в 10 от категориите). Официалният сайт на наградите вече подгрява публиката с изключителни нови функции. На адрес oscar.go.com имате възможност да се регистрирате за Oscar Alert – информационна система, която ще ви уведомява за последните новини около наградите, актьорите и филмовите дейци, които се борят за най-престижните отличия. The Road to the Oscars – специално предаване, чиито епизоди ще бъдат публикувани периодично, също ще разкриват повече около номинираните. Ще имате достъп и до последните трейлъри и bio-та на горещите заглавия и актьори.

Може би най-интересната нова джаджа, която ни предлагат от oscar.go.com е, че в деня на церемонията, по време на протяжното обикаляне по червения килим, зрителите чрез сайта ще имат възможност да се превърнат в режисьори и да избират от коя камера да гледат. Новата технология ще ви позволи да управлявате директно предаването чрез едно щракване върху камерата, от която искате да проследите случващото се.

Очаквайте тук на 25.01 номинациите с коментар.