Pottermore – следващия проект на Дж. К. Роулинг + снимки на Билбо и Гандалф от “The Hobbit”

by Влади Неколов

pottermore_jkimage002_230611

Хора, след има-няма три седмици, е премиерата на последния филм за “Хари Потър”, така че ще ме прощавате, че в момента горе-долу само това ме вълнува, но ще трябва да изтърпите.

Интересни неща стават тези дни. “It All Ends” тегне над главите на всички фенове и фенки и работливите джуджета на Дж. К. Роулинг (рабирай – екипът ѝ от съветници) правилно са предвидили, че сега е времето за нещо ново – но не книга или филм, а нещо толкова подходящо за нашето поколение – портален сайт. Става дума за Pottermore – проектът, за който усилено се говори тези дни. Днес, точно в 14ч. българско време, на YouTube странцата на английската писателка беше публикувано нейно изявление, в което тя благодари на “лоялните си читатели” и леко голословно обяснява за какво става дума. “Online Interactive Reading Expirience”!

Всъщност горе-долу само това стана ясно от думите ѝ, но новините лека-полека започнаха да потичат. Преди малко бяха публикувани няколко надъхващи скрийншота специално за медийни цели.

Ключовата дума ще е Interactive. Главния участник ще си точно Ти.

pottermore_hogwartsexpress_230611

pottermore_chessboardchamber_230611

pottermore_xmashogwarts_230611

pottermore_gategryffindor_230611

Дори човек, не свързан с историята, не може да отрече, че сайтът такъв, какъвто ни се представя, изглежда поразително. Явно ще става дума за някаква смесица от ролева игра, фенска социална мрежа и препрочитателски клуб. Но не бързайте да отивате на Pottermore – сайтът ще е отворен за всички чак през октомври, а на 31 юли първият един милион късметлии ще могат да се регистрират. Е, късмет!

––––––––––––––

Преминаваме към друга фентъзи сага с космически размери – подготвяните от Питър Джаксън две предистории на “Властелинът на пръстените” – “The Hobbit: There and Back Again” (с премиера – 14.12.2012) и “The Hobbit: An Unexpected Journey” (13.12.2013). Днес излязоха първите character шотове на младия Билбо Багинс и Гандалф (изигран от любимия ми Иън Маккелън). Настанете се удобно и се потопете в спомени:

hobbit1

hobbit2

hobbit3

Какво да кажа, освен – чакаме трейлър!!!