Първи поглед към “The Devil Inside”

by Влади Неколов

Уилям Брент и Матю Патерман стоят зад нещото, което може да се окаже бокс офис наследникът на “Paranormal Activity” франчайса. Не сме чували много за новия хорър, който подготвят от Paramount Pictures, но това из абаут то чейндж, защото тези дни започва официалната му кампания – в петък вечер беше открита Facebook страница на филма, вчера дебютираха кратичък, но любопитен тийзър и постер, който мен лично много ме радва, а за утре е насрочена премиерата на трейлъра.

Все още не е публикуван официален синопсис, но се говори за “мокументарен хорър, базиран в Италия, разказващ за група, извършваща нелегален екзорсизъм.” Лошото е, че таз приказка вече сме я чели…

Ето го и постера:

hr_The_Devil_Inside_1

Не е като да е най-оригиналното творение на изкуството, но определено върши работа. Всъщност, точно постерът е единствената причина да имам някаква надежда за “The Devil Inside”. Намеците за мокументарната му стилистика и клиширан сюжет, в комбинация с… противоречивата филмография на Брент, с нищо не ме разубеждават, че най-вероятно иде реч просто за следващия посредствен хорър, таргетиран в хората, изпразнили си джобовете за “Paranormal Activity 1/2/3”. Надеждата умира последна… но най-вероятно ще умре точно утре, когато излезе трейлъра.

Премиерата на филма е насрочена за 6 януари 2012.