Ревю: The Union – Elton John & Leon Russell (музика)

by Влади Неколов

Съвършен съюз

elton-john-leaon-russell-the-union-album-cover

Година на издаване: 2008

Жанр: рок

Най-висок връх в класации за албуми: 3 място в Billboard Albums Chart

Много вероятно е името Лион Ръсел да не ви говори нищо. Всъщност и аз не бях го чувал допреди да прочета едно интервю с Елтън в Rolling Stone, в което той говори за приятелството си с белобрадия пианист и певец, имащ финансови проблеми и за албумът им “The Union”:

Години наред Лион си плащаше наема с турнетата, по които ходеше със стария си раздрънкан бус. Беше непрекъснато съсипан. Но ние променихме тези неща.

Великият музикант винаги е бил голям фен на Ръсел и решил да го покани да запишат един албум, който да върне старата му слава. Резултатът е най-добрата работа на двамата за последните 30 години.

Piano Rock! 😀

Албумът е просто невероятен. Особено пък ако имате афинитет към рока и Елтън Джон (че кой няма към второто 😀 ).  Песните са изключително мелодични и зарибяващи и няма една едничка, която да не те кечне. Албумът не е нов, на 3 години е, но е престъпление да се пропусне от хората, които си падат по подобна музика. 

Всичко започва с интересният глас на Леон Ръсел в If It Wasn’t for Bad, а после Елтън разказва историята си накратко в Eight Hundred Dollar Shoes. След това влиза тежката артилерия – pure piano rock в Hey Ahab (която ви постнах по-горе) и така, докато не се стигне до In The Hands of Angels  – една много специална песен и за двамата:

Това беше последното парче, което записахме. Лион дойде в студиото и каза: “Нощес в хотела измислих една песен. Искам на записа да сме само аз и пианото.” Ти Боун, аз Джони и Камерън бяхме в апаратната и веднага разбрахме за какво става въпрос. Всички се разплакахме. Беше толкова емоционално – просто един човек, който ти казва благодаря.

Rolling Stone

Просто невероятно!

Крайна оценка:

10/10

Влади Неколов