Ревю: 21 (музика)

by Влади Неколов

Един шедьовър на Адел

Adele21-400x400

Billboard Albums Chart – #1

И това важи вече шеста седмица. Англичанката с меден глас постига колосални успехи с този албум и има защо. Върху 13 сърцераздирателни парчета и почти час общо времетраене, Адел успява епично да възпее разбитото сърце. Изключително мелодичните и леки за слушане композиции почти неусетно те удрят право в сърцето и остават там за дълго. Универсалният хит албум.

Още с първата си песен, която някак си по между другото се превръща в глобален хит (Rolling in The Deep),  Адел показва характера на целия албум – просто музика за душата. Албумът обаче, завършва ударно с Someone Like You – само изключителният ѝ глас и едно пиано в покъртителна симбиоза. А между тях, хващащи ритми, сърцераздирателни мелодии и музика в чистото си значение.

Като качество на всяка песен по отделно, албумът също се представя доста добре. Поне аз не намерих нито една, която откровено да ме дразни. Редуват се бавни и бързи и почти забравяш, че не слушаш една мноого дълга песен, а албум. И затова ми е много трудно да определя каквито и да е фаворити. Set Fire to The Rain и I’ll be Waiting обаче, се открояват с по-поп звучене и определено биха се харесали на доста хора, които обичат по-ритмичните парчета.

 Така че, припомнете си последното любовно разочарование, пуснете си Someone Like You и ще се почувствате вълшебно, гарантирам ви.

Крайна оценка:

9/10

Влади Неколов